Quick beauty tip #1

6 comments
Ga je regelmatig door je nagellakstash en kom je dan tot de ontdekking dat heel wat lakjes onbruikbaar zijn geworden? Zonde van het lakje natuurlijk, en vaak ook makkelijk te voorkomen. Door restjes oude nagellak aan de bovenkant van het potje sluit de lak niet meer helemaal en wordt je lak slecht, stroperig of helemaal hard. At least, that's what happens to me... Natuurlijk kan je voorzichtig lakken, maar voor de potjes die al voorzien zijn van een laagje opgedroogde lak is er ook een oplossing!

Nagellakjes met een extra laagje nagellak op het potje... That's not good! 
Dit lakje is er gelukkig niet zo erg aan toe, maar elke milimeter lak bij de dop is er één te veel ;-)
Oké, dit hebben we nodig: nagellakremover en een simpel wattenschijfje. Een "los" watje of wattenstaafje  kan ook maar werkt minder fijn, we willen niet dat er stukjes wat achterblijven op het potje.


Gebruik behoorlijk wat nagellakremover en ga voorzichtig langs het randje van de bovenkant van het potje nagellak. (Jep, dat klint een beetje vaag, maar jullie snappen wat ik bedoel!) Zorg dat er geen nagellakremover in je lakje terecht komt, dit is uiteindelijk ook heel slecht voor de kwaliteit van je lakje.


And we're done! :) 
Het potje is weer schoon en sluit weer perfect.  Lakjes die al stroperig zijn kan je hier natuurlijk niet meer mee redden maar nieuwe gevallen zijn wel te voorkomen. Ga regelmatig je lakjes af en houdt de potjes schoon, dan gaan ze makkelijker open (nagellak plakt, en dus ook aan de dop!) en blijven je lakjes langer fijn. 
Zelf gebruik ik het truckje vooral voor het "makkelijker openen" van lakjes, want bij je vader aankomen met de vraag of hij je nagellak open krijgt is toch wel een beetje awkward! (True story...)

6 opmerkingen :

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.