Quick beauty tip #2

2 comments

Als beauty-liefhebber komt het niet vaak voor dat je maar één product tegelijk open hebt staan. Toch maar even dat nieuwe product openmaken, toch maar even ruiken, en tsja, toch ook maar gewoon gaan gebruiken. Zeker wanneer je meerdere producten open hebt (denk aan potjes crème of tinnetjes met een product erin) kan het gebeuren dat een product bederft. Bederven kan niet alleen met voedsel gebeuren maar ook met make up en verzorgingsproducten, waardoor ze hun werking verliezen en zelfs slecht voor je huid kunnen worden. De oorzaak: zuurstof en vooral bacteriën. De oplossing: hygiëne! Hier een makkelijk hulpje om je producten langer goed te houden.


Juist ja, het gebruik van een spatel of lepeltje om je product uit het potje te halen! Aan je vingers, en zeker onder je nagels, blijft altijd wel vuil zitten. Een spatel of lepeltje kan je goed schoonmaken (en droogmaken!) waardoor er minder bacteriën bij het product komen. Vanaf de lepel kan je het product gelijk "droppen" waar je het wilt hebben, of op je hand smeren om het daarvandaan op de normale manier aan te brengen.


Met een theelepel of eetlepel in potjes van bijvoorbeeld 50ml is natuurlijk geen goed idee. Ik gebruik zelf een lepeltje voor kruiden en aroma. Het lepeltje lijkt erg klein (let op de 5 cent munt die er naast ligt) maar dat is juist erg handig, omdat je prima kan doseren hoeveel product je wilt pakken.
Gebruik je liever een spatel, dan zijn die er van verschillende materialen. Een houten spatel zal je snel moeten vervangen omdat hout reageert op de stoffen die het aanraakt, metaal, plastic en glas doen dit niet en gaan onwijs lang mee.


Als je producten samen met iemand gebruikt, zeker wanneer je dit product dicht bij je ogen aanbrengt moet je extra voorzichtig zijn. Bacteriën waar het lichaam van de ander aan gewent is en tegen kan kunnen bij jou irritaties opleveren. Dan is het gebruik van een spatel/ lepel echt een must!
Ook voor girls met lange nagels kan een spatel DE oplossing zijn wat betreft lipproducten in een potje. Want lippenbalsem onder je nagels... Blèg!

Het gebruik van een spatel of lepel is eigenlijk voor iedereen de ideale manier om producten die verpakt zijn in een potje of blikje hygiënisch te behandelen. :)

2 opmerkingen :

 1. Handige post!:)

  Liefs

  PS: Die Coca Cola bureaulegger heb ik bij de Xenos gehaald. Ik weet niet of ie nog te koop is, dat zou je moeten kijken. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PPS: Ik volg je via GFC, zou je hetzelfde willen doen? :)

   Verwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.