Pinksteren

2 comments
Het is jullie vast niet ontgaan dat het vandaag eerste Pinksterdag is (yay voor vrije dagen!). Voor sommigen is Pinksteren natuurlijk "gewoon" Pinkpop, voor anderen is het "Opwekking", maar wat is Pinksteren nu echt? Wat vieren we? Eigenlijk vieren we de zogenaamde verjaardag van de kerk. (Whut?) Er wordt namelijk herdacht dat God Zijn Geest op de mensen heeft uitgestort. Met Hemelvaart is Jezus natuurlijk terug gegaan naar de hemel, maar de mensen konden niet zonder de hulp van God. Daarom zond God Zijn Geest, om de mensen te leiden en om de discipelen te helpen bij het verkondigen van het evangelie. Het moet een enorm wonder geweest zijn. De discipelen preekte voor een grote groep mensen, van allemaal verschillende nationaliteiten, en iedereen kon het Nieuws, het Evangelie in zijn eigen taal verstaan. Wouw. Heel mooi om te herdenken. & we moeten natuurlijk niet vergeten dat de Geest van God, de Heilige Geest ook vandaag nog werkt. In en door mensen heen.


Dit is best iets waar wij God voor mogen danken toch? En we mogen Hem ook zeker bedanken voor het prachtige weer. En voor de vrije dag, als we dan toch bezig zijn ;-)

2 opmerkingen :

  1. Ik ben zelf niet gelovig, en zou er in m'n vrije tijd ook niet zomaar iets over gaan opzoeken op internet, maar op deze manier vind ik het eigenlijk wel heel interessant !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat goed dat je er zo en stuk over geschreven hebt! Het is inderdaad heel mooi om er bij pinksteren zo bij stil te staan, die dankbaarheid mogen we best wat vaker voelen wat mij betreft!

    BeantwoordenVerwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.