Zomertip ijsjescollecte!

4 comments
Bron.
Als je een beetje een sociale klas hebt, en een supermarkt in de buurt van school, ken je dit concept waarschijnlijk wel: de ijsjescollecte! Dit idee is een paar weken geleden bij ons in de klas uitgevoerd, en dat was een groot succes. En met dit weer vraagt zo'n goed idee natuurlijk om herhaling!

Wat is een ijsjescollectie dan? Oké, ik ga het uitleggen. Wat je nodig hebt: een vriend(in) of klasgenoot die een vrij uur heeft, een supermarkt op fiets- of loopafstand en klasgenoten. Vraag gewoon vriendelijk aan de leraar of je een rondje door de klas mag maken om geld op te halen (op basis van vrijwillige donatie natuurlijk) en beloof je leraar ook een ijsje (grote kans dat het mag!). Tel het geld dat je hebt opgehaald (de laatste keer was dat bij ons 18 euro, dus daar kom je een heel eind mee!) en inventariseer een beetje wat voor ijs geliefd is in de klas. Als je een hoog bedrag hebt kan je mensen laten kiezen uit luxer ijs, zoals magnum of cornetto, is de opbrengst lager; houd het dan bij waterijs. Je kan deze "inventarisatie" natuurlijk ook gewoon doen door een briefje rond te laten gaan.

De rest spreekt natuurlijk voor zich. IJs halen, en smullen maar! 

Ps. Als je na het 6e uur nog ijs wilt gaan halen één dezer dagen kan je het wel vergeten, supermarkten kunnen hun inkoopbeleid niet a la minute aanpassen, grote kans dus dat de keuze beperkt is of er zelfs helemaal geen ijsjes meer te koop zijn.

4 opmerkingen :

 1. Haha superleuk idee!
  Wij vragen gewoon heel vriendelijk aan de leraar of we tijdens zijn les ijsjes mogen halen en meestal mogen er dan twee klasgenootjes een retourtje Appie doen. Bij ons betalen degenen die ijsjes halen het gewoon en we wisselen elkaar af zodat het een beetje eerlijk verdeeld wordt.

  Leuke blog heb je trouwens!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ice-cream hmmm. <3
  elkaar volgen via GFC &bloglovin'? xloves.

  BeantwoordenVerwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.