Column: Jongens en pleisters

4 comments
Jongens... soms kan je helemaal gek van ze worden. Of gek op ze, wat vaak nog erger is. Jongens die niet weten hoe ze behoorlijk met een meisje omgaan. Jongens die bijvoorbeeld ineens niets meer van zich laten horen. Jongens die lomp zijn. En het ergste is nog dat dat je boeit, omdat je gek wordt van die jongen omdat je -per ongeluk- gek werd op die jongen.

Het leven is niet makkelijk, en al helemaal niet met jongens in de buurt. Soms zou je gewoon even af moeten kunnen reageren door die jongens een klap in hun gezicht te geven. Of een trap in hun kruis, al kan je dat waarschijnlijk niet over je hart verkrijgen mocht je hem ergens nog een beetje leuk vinden.

De meeste jongens zijn geen prins op het witte paard. Misschien lijken ze er even op, maar snel bladdert het goud van hun kroon af, en blijkt dat prachtige paard een ordinaire mountainbike. Uit teleurstelling of woede zou je het liefst de rest van je leven niets meer met jongens te maken willen hebben, maar dan heb je ineens een helder moment:

Je beste vrienden zijn jongens! Stop met zeuren op het hele mannelijke ras, je had gewoon net de verkeerde te pakken! En ja, hij heeft je pijn gedaan, maar hé, daar zijn je vrienden. Die laten je weer lachen in plaats van huilen, en misschien wel zo hard lachen dat je weer moet huilen. Ergens blijft dat wondje nog wel pijn doen, maar vrienden zijn als een enorme pleister met lachende figuurtjes erop.

4 opmerkingen :

 1. Leuk geschreven! Jongens zijn inderdaad leuk én niet leuk, haha. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed geschreven! :) is leuk voor herhaling! jep.. jongens.. ze blijven lastig. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo waar! Thanks dat je me volgt! Ik herken me hier helemaal in haha. Maar jongens zijn ook watjes... als ze hun gevoelens niet durven te uiten doen ze het maar via whatsapp en dumpen ze je hard :P (heb ik meegemaakt helaas)
  x

  BeantwoordenVerwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.