Dat éne liedje uit de reclame

6 comments
Sommige liedjes ken je omdat je fan bent van een bepaalde artiest of omdat ze langere tijd in de top 40 hebben gestaan, andere liedjes ken je misschien wel uit een reclame op de TV. Vaak leuke vrolijke liedjes die je weer vergeet zodra je de TV uitzet. En dat is jammer want veel muziek die in reclames gebruikt word is echt goede, leuke muziek! Na heel wat zoekwerk naar "dat éne liedje", hier een overzicht van de leukste reclame-liedjes van de afgelopen tijd.


Fabrikanten van camera's weten hun producten vaak goed te presenteren. Zo ook in dit spotje waar gebruik is gemaakt van mooie effecten en veel kleur. Op de achtergrond hoor je een liedje van de Nieuw-Zeelandse band The Naked and Famous genaamd Young Blood. Het nummer dat in 2010 lange tijd op nummer 1 stond in Nieuw-Zeeland. Voor liefhebbers van een mix van electropop en alternatieve rock is het zeker de moeite waard om het volledige nummer eens op te zoeken!Naast de video van Canon kan natuurlijk het bekende liedje uit de Nikon-reclames niet ontbreken. Er zijn verschillende video's in omloop, maar ze hebben allemaal het dezelfde muziek: het nummer Welcome Home Son van Radical Face. Op Loud Noises, een leuke blog over o.a. muziek en film, vind je een interessant artikel over het muzikale brein achter dit geweldige nummer.De reclame's van de IKEA proberen ook met behulp van de juiste muziek een gezellige sfeer neer te zetten. Het nummer dat ze hier voor gebruiken heet Home, van de Amerikaanse band Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. Dit nummer wordt al een jaar of twee gebruikt in de commerials van IKEA.Om even in de "Home"-sfeer te blijven, het volgende nummer heet Come Home. Dit nummer is afkomstig van de Belgische post-rockband Amatorski en was in 2010 genomineerd als "hit van het jaar". De stijl van deze band is een beetje zweverig, maar dit komt prima tot zijn recht in de Spa-commercial, waar de meeste van ons dit nummer van zullen kennen.

Dit lijkt me wel even voldoende reclame voor nu, maar voor volgende week staat er een deel twee voor jullie klaar, aangezien er nog veel meer goede nummers zijn die meer verdienen van "dat éne liedje uit de reclame" te zijn!

6 opmerkingen :

 1. Haha, erg handig artikel! Er zitten vaak leuke liedjes bij! :) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk artikel, die liedjes zijn echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er was altijd een leuk liedje van Koffie reclame, die vond ik erg goed. Echt leuke reclames :)
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende alle reclames al, dus heel leuk met al die liedjes erbij! Young Blood kende ik destijds al van Birdy, dus ik vond het toen zo leuk om het originele nummer te luisteren! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Liedjes van reclames zijn soms erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.