Dat éne liedje uit de reclame - deel II

Leave a Comment
Sommige liedjes ken je omdat je fan bent van een bepaalde artiest of omdat ze langere tijd in de top 40 hebben gestaan, andere liedjes ken je misschien wel uit een reclame op de TV. Vaak leuke vrolijke liedjes die je weer vergeet zodra je de TV uitzet. En dat is jammer want veel muziek die in reclames gebruikt word is echt goede, leuke muziek! Na heel wat zoekwerk naar "dat éne liedje", hier een overzicht van de leukste reclame-liedjes van de afgelopen tijd. - Hieronder een vervolg op de zoektocht van vorige week.Vorige week sloten we af met een commercial van Spa, deze week openen we ermee. Ik heb het deze keer over de commercial voor Spa "Bruisend", waarvan het schattige liedje je hele dag in je hoofd blijft hangen. Na lang zoeken ontdekte ik dat dit nummer Magic heet en wordt gespeeld en gezongen door Noa Moon. Onder de akoestische versie vrij veel commentaar over het ontbreken van de studio-versie (die ik na lang zoeken toch wist te) en het gebruik van standaard akkoorden, maar mij hoor je niet klagen. Ik vind dit een schattig liedje wat prima bij de commercial past!Het volgende liedje hoort ook thuis in een reclame over een drankje. Eigenlijk in meerdere reclames, want het liedje kende ik al uit een andere commercial van Appelsientje (die ik niet op youtube kon vinden). Het liedje past naar mijn idee perfect bij fruitsap, dus ik vind het geen probleem dat ze hem opnieuw gebruikt hebben in deze spot. Sunny Days is de naam van dit nummer van zangeres Joy Williams.Dan iets totaal anders, het nummer Livin' Thing van Electric Light Orchestra gebruikt in een commercial van het Wereld Natuur Fonds. Een prachtige reclame die zeker versterkt wordt door dit nummer!
Als afsluiter een reclame die ik nog nooit op de Nederlandse TV  heb gezien, maar die zeker het bekijken waard is. Een leuke simpele reclame met een prachtig lief en dromerig liedje erbij. Het nummer is van de Duitse rockband Kendric en heet The Little Things. Vreemd genoeg heb ik maar één nummer van deze band kunnen vinden, maar mocht je deze muziek erg leuk vinden: de stijl lijkt erg op die van Travis.

Een aantal van de liedjes uit dit en het vorige artikel hierover zijn inmiddels grote favorieten van mij; en dat door een reclamespot op TV! Soms veel zoekwerk, maar zeker niet voor niets! Dit type nummers gebruik ik ook graag op de achtergrond van video's, zoals bijv. bij mijn video over Londen, omdat het van die heerlijke niet te opvallende muziek is die iedereen wel kan waarderen.

0 reacties :

Een reactie plaatsen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.