Zeg "goodbye" tegen muggen

1 comment
Als er één diersoort is waar wij als mensheid massaal een hekel aan hebben zijn het wel de muggen. Die zoemende beestjes zelf zijn het ergste nog niet, maar de bulten die ze achterlaten nadat ze vrolijk wat bloed afgetapt hebben; daar ben ik geen fan van. Natuurlijk kan je achteraf verschillende goedjes op je muggenbult doen om het prikken tegen te gaan, maar muggen op een afstand houden is natuurlijk veel beter. Vandaag twee natuurlijke trucjes waardoor muggen liever bij jou uit de buurt blijven!

Muggen schijnen behoorlijk vatbaar te zijn voor geurtjes en dat is precies waar we mee gaan verjagen! (Muggen zijn ook vatbaar voor tocht, dan zijn ze niet meer in staat goed te vliegen, maar mensen zijn net zo goed vatbaar voor toch en verkouden worden is toch niet zo leuk.) Geurtjes dus.

Muggen houden niet van de geur van citroenen en citrusplanten (zoals citroenmelisse). Hierdoor raken de muggen in de war en ruiken ze de geur van jouw lichaam niet meer. En aangezien muggen op geur afgaan en niet zozeer op licht zoals veel mensen denken, is het risico op een prik van een mug een stuk kleiner.

Een andere geur waar muggen niet zo dol op zijn is de geur van lavendel. Natuurlijk kan je een schattig bosje ophangen, zoals op de foto hierboven, maar dat staat niet in iedere kamer leuk. Andere opties: een kussentje met lavendel erin in je bed leggen, een paar druppels essentiële olie op je kussen voor je gaat slapen of een kaars of stuk zeep op je nachtkastje met een sterkte lavendelgeur. Van lavendel word je trouwens zelf ook nog eens rustig.

Zoals ik al zei komen muggen af op jouw geur: zweetgeur. Nog een goede regen om jezelf goed te reinigen. Wanneer jij schoon bent en er een afleidende geur aanwezig is is de kans behoorlijk klein dat je gebeten worden. Mocht dit toch gebeuren, een stukje komkommer op je muggenbult kan erg verzachten.

1 opmerking :

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.