Boek: Wat meiden moeten weten...

4 comments


Wij tienermeiden zijn sterke zelfbewuste jonge vrouwen die overal verstand van hebben! Of toch niet? Hoe hard we ons best ook doen, de gedachtegang van een jongen blijft ondoorgrondelijk. Shaunti Feldhahn en Lisa A. Rice besloten hier een boek over te schrijven, om ons te helpen jongens te begrijpen. Of dit boek echt helpt? Tja, dan zal je toch echt even verder moeten lezen!
Het boek behandeld werkelijk alle dingen die ook maar een beetje belangrijk kunnen zijn. Zoals hoe meiden met jongens om moeten gaan (populair doen en daarbij anderen kleineren, of het meisje zijn waar een jongen vrienden mee zou kunnen worden?). Ook respect en liefde komen uitvoerig aan bod. En natuurlijk de visuele instelling van de jongens. Dat laatste is voor sommige meiden best een beetje shocking

Het is echt niet zo dat dit boek jongens neer wil zetten als "viezeriken", dit boek verteld wat jongens zelf hebben aangegeven in enquêtes. Het boek is vooral gericht op Christelijke meiden (maar is voor iedereen goed leesbaar) en de enquêtes zijn zowel door Christelijke als niet-Christelijke Amerikaanse jongens ingevuld. Deze onderzoeken helpen ons jongens beter te begrijpen om zo beter met ze om te leren gaan.

Soms wil dit boek je laten geloven dat jongens een beetje zielige zwakke wezens zijn die het heel zwaar hebben met de gevoelens die ze niet durven te uiten. True, maar zo enorm zwak en zielig zijn ze toch ook weer niet. Het boek is in elk geval wel duidelijk over seksuele gevoelens van jongens, als ze eenmaal beginnen is stoppen haast onmogelijk voor ze. Keep that in mind, girls.
Ook bevat dit boek een hoop informatie over onszelf. Waarom reageren wij op een bepaalde manier op een actie van een jongen? En waarom mogen wij in woede en verdriet wel huilen, maar jongens niet schreeuwen en boos worden? Veel vragen dus, maar ook veel onthullingen. Zo weet het boek te vertellen dat meisjes op seksueel gebied meer geneigd zijn te doen om in emotionele behoeften te voorzien. Dit in tegenstelling tot jongens die toch vooral met hun fysieke behoeften bezig zijn. Dat verklaard meteen waarom seksualiteit in een relatie niet alleen mooi kan zijn, maar soms ook je onderlingen contact behoorlijk door de war kan schoppen.


Als jij nog niet alles weet of jongens of stiekem toch wel nieuwsgierig bent geworden naar de wonderlijke wereld van het jongensbrein is dit boek echt een aanrader. Sommige dingen zijn erg logisch, maar ze lezen wil je net even herinneren aan het feit dat ze ook echt waar zijn. Het boek kost €14,99 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com. Niet alleen een handig en leerzaam boek voor jezelf, maar ook prima te lezen met vriendinnen. En misschien zelfs handig voor moeders (die hun jongens willen begrijpen of die hun tienermeiden willen begrijpen in hun omgang met jongens). Ditzelfde boek bestaat overigens ook als "Wat vrouwen moeten weten, over de gedachtewereld van mannen", "Wat mannen moeten weten over de gedachtewereld van vrouwen" en als "Wat jongens moeten weten over hoe meiden denken".

Hoe enthousiast ik over dit boek ben (ik heb hem samen met een vriendin gelezen op jeugdkamp, en wij wilden liever doorlezen dan naar een film gaan kijken!), één ding is een stuk belangrijker. Don't overthink things /Overthinking kills your happiness. Jup, niet te veel nadenken. Want hoe meer we over het vreemde gedrag van jongens nadenken, hoe mee problemen er komen die er in de eerste plaats helemaal niet waren.

4 opmerkingen :

  1. Wauw wat klinkt het boek interessant! Leuk om er via enquêtes achter te komen, dan weet je tenminste dat er een beetje onderzoek/waarheid achter zit. Leuk hoe je zowel de voor- als nadelen beschrijft, want dat van 'zwakke wezens' vind ik ook al nog wat overdreven uitgedrukt, al zou het goed zijn voor het sterke feminisme haha! Ik ga eens wat meer over dit boek opzoeken. Super leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh dit klinkt wel als een erg leuk boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die (onder)titel alleen al trok mijn onverdeelde aandacht!

    BeantwoordenVerwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.