Moviemonster II

1 comment
Herfst. Het perfecte moment om jezelf lekker terug te trekken en op de bank te hangen met een deken, kop thee en een grote reep chocolade. En niet te vergeten een leuke film! Vandaag weer een overzichtje van de films die ik de afgelopen tijd gezien heb.

Deze film keek ik naar aanleiding van het gelijknamige boek: Extremely Loud and Incredibly Close. Het boek is heel ontroerend en dit weet de film perfect neer te zetten. Het verhaal is wel iets anders, maar na het kijken van de film begreep ik het boek wel beter.
Het verhaal gaat over Oskar een klein jongetje dat zijn vader verliest door 9/11. Oskar houdt van ontdekken en vind zo een sleutel in een vaas op zijn vaders kamer. Hij besluit uit te vinden van wie of wat de sleutel is, want -zo denkt hij- dat zal hem dichter bij zijn vader brengen. Oskar reist tijdens zijn zoektocht dwars door New York waar hij meer vind dan alleen de eigenaar van de sleutel.


De film is zielig en hartverwarmend tegelijkertijd. Geen film om doorheen te gaan zitten kletsen dus. IMDb geeft deze film geheel onterecht een 6,8. Extremely Loud and Incredibly Close is een prachtige film die eigenlijk wel een 9 verdient, maar door de verschillen met het boek ga ik daar een 8,5 van maken.

Zou het niet geweldig zijn om players gewoon een keertje keihard terug te pakken? De meiden in deze film kiezen er niet voor om in tranen uit te barsten als hun vriendje John Tucker vreemd blijkt te gaan. Ze spannen samen om wraak te nemen op hun ex en daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken van het nieuwe meisje Kate. John Tucker Must Die!


IMDb geeft deze film een 5,5 maar ik zou hem toch echt een 7 willen geven. Natuurlijk is het geen film die je echt aan het denken zet, maar dat hoeft ook niet. Het is heerlijk om te zien hoe de player van de school eindelijk zelf eens gekwetst wordt. Leuke humor en veel herkenbare momenten. Echt een aanrader voor een gezellige meidenavond met vriendinnen.Jackie Chan's Who Am I vertelt het verhaal van een geheim agent die zijn geheugen kwijt raakt. Verschillende personen zitten achter hem aan, maar hij heeft geen idee waarom. Dit leidt tot grappige momenten en spectaculaire vechtpartijen.

Een prima film om met je hele vriendengroep te kijken met een paar grote zakken chips erbij. Mocht je interesse hebben, de film is heel makkelijk in zijn geheel op youtube te kijken. Deze keer verschilt mijn oordeel niet zoveel van de 6,6 die IMDb deze film geeft, ik vind dat deze film een 7 verdient.

Kenden jullie deze films al, of hebben jullie nog een andere leuke aanrader?

1 opmerking :

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.