It's all in the name

4 comments
Als beautyliefhebber word ik niet alleen blij van mooie producten, maar vind ik leuke namen ook belangrijk. Een nummer werkt natuurlijk net zo goed, maar als een product een leuke naam heeft zal ik dit product sneller onthouden en daardoor ook sneller kopen. Catrice is een merk dat goed snapt hoe het werkt: het merk komt altijd met mooie en grappige namen voor haar producten. Vandaag een overzicht van alle nagellak-namen met "dubbele bodem", of in elk geval het deel waarvan ik de betekenis kon raden.

060 Bloody Mary To Go Bloody Mary is natuurlijk de naam van een cocktail, maar ook de naam van een geest uit een spookverhaal. Ik gok dat de cocktail bedoeld werd door Catrice, maar aan de rode kleur te zien zou het net zo goed naar het spookverhaal kunnen verwijzen. Een Nederlandse versie van het spookverhaal kan je overigens hier lezen.
550 Marilyn & Me Met Marilyn bedoelen we natuurlijk Marilyn Monroe, de wereldbekende zangeres en filmster uit de jaren 50. Ze stond bekend als sekssymbool. Grote kans dat je de foto's van Marilyn Monroe waarop haar witte jurk omhoog waait wel kent.       
680 Khaki Perry Deze naam verwijst natuurlijk naar niemand minder dan zangeres Katy Perry.     
710 Dulce & Havanna Dulce & Havanna is natuurlijk een verbastering van Dolce & Gabbana, het beroemde Italiaanse merk.
720 Bruno Brownani Ook deze naam verwijst naar een merk, dit maal een Duits modemerk namelijk Bruno Banani.
790 The Pinky And The Brain Ooit wel eens Animaniacs gekeken? Yakko, Wakko en hun zusje Dot? Gaat er al een belletje rinkelen? Andere karacters uit de serie zijn Pinky en Brain (in hun intro Pinky and the Brain genoemd), twee laboratorium muizen die nacht op nacht weer proberen de wereld te veroveren. Zonder succes maar dat maakt ze wel een leuk komisch duo.
800 Heavy Metallilac Dit paarse lakje heeft een naam die een combinatie is van het muziekgenre Heavy Metal en de kleur lila.                     
810 ACid/DC AC/DC is een Australische band terwijl Acid de naam is van een Belgische band. Een combinatie die in elk geval duidelijk fan van rockmuziek is.                     
830 Salmon & Garfunkel Dit schattige kleurtje heeft niet zomaar een naam, maar net als de bovenstaande lak een muzikale naam. Deze keer geen rock maar juist rustige muziek van Salmon en Garfunkel die nummer s zongen als Bridge over Troubled Water. Bright Eyes van Art Garfunkel is ook een prachtig nummer, dat je misschien nog wel herkent als je vroeger de TV-serie Waterschapsheuvel keek.                    
840 Genius In The Bottle In plaats van een geest (genie) stopt Catrice een genie in de fles. Een slimme woordspeling!                       
865 Yellow Sub-Mandarin Yellow Submarine is natuurlijk een album en nummer van The Beatles en de mandarijntjes verwijzen op een leuke manier nog een keer extra naar de kleur. Echt een leuke naam!
890 How I Matt Your Mother Hoe ik je moeder ontmoet heb, maar dan met een leuke twist. De moeder is namelijk niet ontmoet maar matte. Wederom een leuke naam.                     
895 I Am A Lob-Star Lobster is het Engelse woord voor krab, maar je bent geen gewone krab, nee, je bent een ster.                        
910 Oh My Goldness! Oh My Goodness is een uitspraak die we nog wel eens willen gebruiken. Dit is een leuke gouden variatie daarop.                   
640 Grey's Kelly Deze naam verwijst naar actrice Grace Kelly die bekend stond in Monaco als prinses Gracia van Monaco.
915 George Blueney George Clooney wordt door veel dames aantrekkelijk gevonden, al vind mijn moeder hem alleen leuk als hij lacht. Dit lakje verwijst natuurlijk naar deze Amerikaanse acteur, regisseur, scenarioschrijver en producten.                     
020 Cotton Candy At Eiffel Tower Suikerspinnen bij de Eiffeltoren; jummie!                          
030 My Café Au Lait At Nôtre-Dame Café Au Lait is natuurlijk een bekend Frans koffiedrankje en dat wordt in deze naam gedronken bij de kerk de Nôtre-Dame.
050 Moulin Rouge Light Moulin Rouge betekent rode molen en dat is de naam van een cabaret in de rosse buurt van Parijs. Inmiddels zijn er ook verschillende films met de titel Moulin Rouge verschenen, maar dit lakje gelukkig de light-variant ;-)                            
070 Same Seine But Different De Seine is een bekende Franse rivier maar de naam komt eigenlijk van Same same but different, wat inhoud dat iets precies hetzelfde is, maar dan toch net een beetje anders.
080 Sing: Oh, Champs-Élysées De Champs-Élysées is een enorme winkelstraat in Parijs, waar het Sing: Oh - stukje vandaan komt kan ik niet helemaal achter komen.                 
090 Karl Says Très Chic Karl Lagerfeld is natuurlijk een bekende modeontwerper, hij kwam uit Duitsland maar werkte veel in Parijs. Wanneer Karl iets heel chic vind is dat natuurlijk een goed teken!

De naam 570 Beavis & Mud-Head heeft naar mijn idee ook een betekenis, maar hier kon ik zelf niet opkomen. Hebben jullie enig idee waar deze naam naar verwijst?

4 opmerkingen :

 1. Leuk artikel! Misschien komt Beavis & Mud-Head van beavis and butthead, dat is een comedy serie op mtv (of was het toch comedy central)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 890 How I Matt Your Mother is een variatie op de serie 'how I met your mother'. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de nagellak 006 Bloody Mary on the go, 840 Genius in a bottle and 020 Cotton Candy at the Eiffeltower! Zijn mooie kleurtjes!

  By the way, leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.