The Body Shop aankopen + review

3 comments

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat ik onderweg naar mijn vriend een pitstop maakte bij The Body Shop. Via mijn ING rentepunten kon ik voor €17,50 een tegoedbon t.w.v. €35,00 kopen en daar wilde ik graag van profiteren! Kijk mee naar mijn aankopen.Ik heb niet zo heel veel kwasten en liep steeds tegenaan dat een matte blush ook ineens shimmer en glans bevatte wanneer ik deze met een ongewassen kwast op mijn wangen aanbracht. Niet handig! Omdat ik al goede ervaringen had met een kabuki-kwast van The Body Shop besloot ik dat mijn nieuwe blushkwast hier ook vandaan moest komen. "De haren zijn zo zacht!" Zo gezegd, zo gedaan.

Ik nam ook nog een grove houten kam mee, die overigens heel fijn in gebruik is (hihi) en een poederkwast voor het gezicht. Bij het afrekenen kreeg ik ook een sample douchegel mee.Dit is hem dan, de houten kam. Speciaal bedoeld om je haar klit-vrij te kammen na het haren wassen. Zelf gebruik ik de kam eigenlijk niet op nat haar, ik heb altijd geleerd dat het slecht is voor je haar om het te kammen wanneer het nog nat is. Toch ben ik groot fan van deze kam. 


Ik gebruik al jaren het liefst een grote kam, of helemaal geen kam, omdat een plastic kam mijn haar snel statisch maakt. Met een houten kam heb je daar al veel minder last van, dus dat is voor mij zeker een pluspunt. Ook zou een houten kam beter zijn voor het verspreiden van de natuurlijke oliën door het haar. Zelf heb ik sinds mijn haar geknipt is weinig klitten meer, omdat mijn haar korter en dunner is geworden door de knipbeurt, dus of deze kam echt goed werkt bij het ontklitten van je haar kan ik helaas niet zeggen.


De kam voelt in elk geval stevig aan en is gemaakt van FSC fout. De afwerking is niet super netjes, maar hier merk je in gebruik eigenlijk niets van. Voor deze kam betaal je €5,-.


Bij de kassa kreeg ik een sample mee van deze Satsuma Shower Gel. De verkoper vertelde me dat het product naar sinasappel zou ruiken, maar in mijn tijd bij de groentekraam op de markt heb ik satsuma's toch echt leren kennen als mandarijnen. Hoe dan ook, deze douchegel ruikt heerlijk! 


En dan de kwasten, waar ik -en jullie waarschijnlijk ook- het meest benieuwd naar was. Net als bij de oude kabuki kwast die ik al had zijn de haren van deze kwasten super zacht! De haren van deze kwast zijn synthetisch. Voor de blushkwast vooraan op de foto betaal je €14,00 en voor de poederkwast €16,00. Het zijn dus geen goedkope kwasten, maar zijn ze deze prijs ook waard? 


Wanneer je de kwasten koopt zitten ze verpakt in doorzichtig plastic. Op het plastic staat wat informatie over de kwasten en The Body Shop, zoals bijvoorbeeld dat The Body Shop tegen het testen op dieren is. Fijn!

Het plastic voorkomt ook dat er al dertig mensen aan jouw kwast gevoeld hebben voor je hem afrekent. Wel zo hygiënisch. Elders in de winkel staat namelijk een display met "testers", kwasten zonder verpakking, zodat je naar hartenlust kunt voelen.


Zo zien de kwasten er uit. Een mat zwart handvat, gecombineerd met zilverkleurig metaal. De haren hebben ook een mooi kleurverloop. Op het handvat staat netjes The Body Shop gedrukt, en aan de andere kant staat het doel van de kwast, zoals je op de onderstaande foto kunt zien. Ik vind de kwasten mooi en luxe er uit zien. Helaas komen er wel snel kleine krasjes in het zwarte materiaal en zie je er ook snel vieze vingers op. 

De kwasten voelen stevig en liggen prettig in de hand. En, ook handig, kunnen rechtop blijven staan door de vlakke onderkant. Wanneer je je kwasten in een pot bewaard is dat niet zo relevant, misschien zelfs een tikkeltje irritant, maar het kan!Inmiddels heb ik deze kwasten een tijdje in gebruik en kan ik er gelukkig al iets meer over zeggen dan "de haren zijn zo zacht!". Zijn deze kwasten hun geld waard?

De blush kwast (Blusher Brush)
Over deze kwast ben ik echt te spreken. De kop van de kwast (kan je dat zo zeggen?) is namelijk niet volledig rond, maar loopt een beetje ovaal. Hierdoor kan je er zowel voor kiezen om de brede als de smalle kant te gebruiken. Fijn als je de kwast ook wil gebruiken om te contouren!

De haren van de kwast zijn vrij compact, dus je pakt hierdoor snel veel product op. Wanneer ik een minerale MAC blush gebruik pak ik snel te veel product, bij een blush met een wat harder "steentje" is deze kwast juist heel prettig. Voor een wat meer poederige blush kan je beter een zachtere kwast pakken die iets meer fluffy is.

De gezichtskwast (Face & Body Brush)
Deze kwast lijkt heel erg om de blush kwast, maar dan net een tikkie groter. De haren van deze kwast staan vrij dicht op elkaar, waardoor ook deze kwast vrij compact is. Wel is deze sterk afgerond aan de bovenzijde. Wanneer ik echt een poeder-foundation aan wil brengen merk ik dat ik toch sneller naar mijn kabuki kwast grijp. Als ik mijn gezicht even snel en luchtig wil afpoederen pak ik juist weer sneller deze kwast. Daarvoor vind ik hem prima geschikt. Je gaat met deze kwast vrij gemakkelijk over je gezicht, waardoor je binnen no time klaar bent. Ook al heeft deze kwast dezelfde haren als de kabuki en is deze kwast vrij compact, ik heb het idee dat deze minder goed poeder oppakt. Misschien ligt dat wel gewoon aan het anders gevormde oppervlak, maar dat is dus iets om rekening mee te houden. Bedenk voor de aankoop van een poeder of kabuki -kwast waarom je deze kwast nu eigenlijk koopt. 


Ik ben tevreden met de kwasten die ik gekocht heb. De blush kwast pak ik vaak, de poederkwast iets minder vaak maar dat ligt meer aan mijn routine dan aan de kwaliteit van de kwasten. Mijn ervaring is dat deze kwasten ook na het wassen erg mooi blijven, dus ik denk er sterk over om meer kwasten van The Body Shop aan te schaffen, zodat ik ook een mooie set met hetzelfde uiterlijk heb.

Als ING klant is het zeker de moeite waard om voor de je de winkel instapt even de kijken of je gebruik kunt maken van een coupon die je koopt met je rentepunten. Dit levert je namelijk 50% korting op en dat is mooi meegenomen! Je kunt helaas maar één coupon per winkelbezoek inleveren, dus in één keer een hele kwasten-stash kopen is er niet bij.

Al met al ben ik blij met mijn aankopen!

3 opmerkingen :

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.