Verhuizen en verbouwen #2

6 comments
Alweer een behoorlijke tijd geleden schreef ik voor het eerst over mijn verhuizing en verbouwing. Ik hoopte inmiddels toe te zijn aan de after-foto's, maar zo ver is het nog lang niet! Gelukkig zit er wel vooruitgang in, en zijn we in plaats van alleen aan het afbreken, inmiddels ook weer flink aan het opbouwen. Kijk mee naar de foto's.Welkom in de keuken! Aan de linkerkant zie je een doorgeefkastje, waardoor je spulletjes kunt doorgeven naar de woonkamer. Heel grappig, maar de vorige bewoonster had het kastje al jaren geleden dicht getaped. Omdat ik graag een grotere keuken wilde moest deze muur, inclusief kastje verdwijnen.


Het was even flink wennen toen de keukenmuur weg was, maar het geeft ongelofelijk veel ruimte! In de oude keuken zat achter de plint van de keukenkastjes een flinke laag beton. De elektricien had speciaal gereedschap bij zich, waardoor hij dit in een paar minuten voor ons weg kon hakken.

Zelf zijn we nog behoorlijk druk geweest met alle oude leidingen die achter de keukenkastjes vandaan kwamen. Veel leidingen hadden een maat die niet meer gebruikt wordt, waardoor afdoppen heel lastig was. Van mijn oude buurman konden we gelukkig een soldeerbrander lenen, waardoor we de leidingen die niet meer nodig waren dicht konden branden.De keukenmuur was niet bepaald mooier geworden van al het hakken, maar met een dikke laag stukwerk was daar weinig meer van te zien.
Omdat de keuken al snel geplaatst zou moeten worden, moest de aannemer het stukwerk een handje helpen met drogen. Er stond dagenlang een grote bouwdroger in de keuken, zodat het allemaal net even wat sneller zou gaan.


Toen de muur droog genoeg was zijn wij in recordtempo muur en plafond gaan schilderen. Voorstrijk, latex, maar verder kwamen we helaas niet. Er was niet voldoende tijd om al het schilderwerk in de keuken te doen voor de montagedatum. Vind je de keuken zo ook net een grote blokkendoos?

 
"Nee, zo kan ik het eiland niet plaatsen." zei de monteur. De aannemer was er nog niet aan toegekomen om de keukenvloer glad te maken, nadat door een flink hoogteverschil tussen keuken en woonkamer een deel van de keukenvloer weg gehakt was. Omdat het "eiland" alleen uit apparatuur bestaat en niet uit keukenkastjes kon dit niet stabiel gesteld worden. De aannemer gaat nu zelf het laatste stuk van de keuken plaatsen. Op de bovenstaande foto werd de keukenvloer eindelijk glad gemaakt. Dit is de bovenverdieping, en om precies te zijn, de grote slaapkamer. De plafonds hier waren nog van zachtboard en waren niet in hele goede conditie. Daarom leek het mij verstandig deze te laten vervangen. Toen alle plafondplaten verwijderd waren kwam deze zee aan ruimte tevoorschijn.

Vanaf de zolder was dit stuk zoldering nooit goed te bereiken geweest. Je moest letterlijk door een gat in de muur klimmen, en één kastje wat hier lag kon door de verwarmingsbuizen die daar later aangelegd waren zelfs niet van de zolder af, tot het plafond verwijderd was. Ook was dit stukje zolder nooit afgetimmerd, je kon er dus alleen op de balken leunen.


In overleg met de aannemer besloten we dit stuk van de zolder bij de slaapkamers te betrekken. De balken waar vroeger de plafondplaten aan vast zaten werden verwijderd en het dak werd geïsoleerd. De oude balken van het dak en de vorm van de oude schoorsteen zijn nog wel zichtbaar. Omdat dit stuk zolder altijd zo moeilijk te bereiken was is er eigenlijk geen opbergruimte verloren gegaan.


In zo'n mooie hoge kamer kon een dakraam uiteraard niet ontbreken. Het raam zit op het zuiden, dus we kozen voor een Velux dakraam met rolluiken die op afstand te bedienen zijn. Zo houden we in de zomer de warmte nog een beetje op afstand.


Ik denk dat dit wel de meest schokkende veranderingen zijn van de hele verbouwing. Mijn oma, die vroeger zelf in dit huisje woonde, schrok er in elk geval behoorlijk van toen ze op één van de klusdagen zomaar kwam binnenlopen. (En wij schokken van haar, haha!) Er staat nog behoorlijk wat werk op de planning en inmiddels zijn we stiekem al weer wat verder als deze foto's, maar om eerlijk te zijn kan het mij niet snel genoeg gaan!


6 opmerkingen :

 1. Hier wordt flink wat werk verzet zeg! Dat kan ik wel zien. Leuk zo'n make-over. Als het klaar is, is het denk ik heel leuk om de foto's terug te kijken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zit flink wat werk in zo te zien. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, lekker projectje zeg! Hoop dat alles goed verloopt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk project! Ben benieuwd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfoe wat een klus maar als alles af is hebben jullie wel eer van je werk :) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Comments make me happy <3
(Je URL in de comment zetten is not done, ook bij winacties)

Mogelijk gemaakt door Blogger.